jora.punt.nl
Laatste artikelen
Eindelijk valt er weer eens een beetje (mot)regen. Echt veel is het niet, maar je hoort de tuin bijna zingen van blijdschap....
Op het moment dat ik dit logje schrijf, wordt het al weer lichter en lijkt het wel of de zon probeert erdoorheen te komen, maar toch... De tuin is in elk geval lekker opgefrist en de pollen (hooikoorts!) zijn een klein beetje weggespoeld, hoop ik.
 
Joke.
Lees meer...   (2 reacties)
Vanmorgen na het ontbijt hebben we eerst een stevige wandeling gemaakt. Heerlijk om de dag mee te beginnen; en wat ís het lekker buiten!
Daarna koffie gedronken en een poosje zitten lezen in "Vrijheid" van Jonathan Franzen; ben nog maar net begonnen, maar wat mij betreft een veelbelovend begin.
 
Van de week eindelijk "Wolf Hall" uitgelezen. Het was een dikke pil met zijn meer dan 600 bladzijden, maar van het begin tot het eind de moeite van het lezen waard!
Een boek in mijn favoriete genre: historische fictie; geschiedenis in romanvorm. "Wolf Hall" gaat over het leven van Cromwell en speelt dus ten tijde van de regering van Hendrik VIII. Het boek loopt gedeeltelijk parallel aan de tv-serie over The Tudors. Erg leuk om naast elkaar te zien.
Behalve dat het boek een belangrijk stuk uit de Engelse geschiedenis belicht, is het ook nog eens erg goed geschreven (altijd prettig voor een boek...). En ondanks dat de namen, functies en jaartallen me aanvankelijk regelmatig lieten terugbladeren om te kijken wie nu wie en wat nu wanneer was, kwam ik steeds beter in het verhaal en heb ik het boek na de laatste bladzijde met een diepe zucht (van tevredenheid) dichtgeslagen.
Een boek dat in mijn ogen terecht de Booker Prize won (2009).
 
Nu begonnen in "Vrijheid" van Jonathan Franzen. Lijkt me een goed boek.
Voor een groep die met elkaar klassieken leest, lees ik deze maand ook "De glazen stolp" van Sylvia Plath en verder liggen nog op mijn nachtkastje "Lolita lezen in Teheran" (waar ik maar niet doorheen lijk te kunnen komen) en als non-fictie boek geniet ik van "Het Vergeetboek", een boek over ons geheugen.
 
Lekker lezen!
 
Fijne zondag,
Joke.
Lees meer...   (1 reactie)
Bij een heerlijk lentezonnetje vandaag de eerste krokussen in de achtertuin ontdekt.
Ik heb gelijk helemaal de voorjaarskriebels!!
Lees meer...   (2 reacties)
Toch maar weer een fotootje van mijn hexagon-bloemen-project. Maak meer bloemen dan dat ik bloemen aan elkaar zet; dit om de stofjes beter over het eindresultaat verdeeld te hebben.
Het hexablommenplannetje dat ik vorige week noemde is inmiddels weer gewijzigd: ik ga daarvoor geen bloemen gebruiken, maar zet (van dezelfde stofjes) hexagonnetjes ad random aan elkaar. Wat het worden gaat? Verklap ik lekker nog niet....
hexablommen
Here's a picture of my hexagonflowerproject. A lot of separate flowers still, because I want to make sure that in the end the several fabrics are spread nicely over the whole project.
About the hexaflowerproject I mentioned last week: it's been changed already. I decided it would be better to put the hexagons together at random. What it's gonna be? Sorry.. I'm not telling you yet...
 
Happy hexing!
Lees meer...   (9 reacties)
Door een fikse verkoudheid voel ik me minder fit dan ik graag zou willen, maar een beetje borduren kan altijd wel. Toch?
Ik ben bezig met een SAL (Stitch-A-Long) op een yahoo borduurgroep; een Prairie Schooler patroon van de vier jaargetijden, waarvan dit de lente is. Helemaal als de lente komt-ie nog niet op mij over; met die maan erbij krijg ik meer een decembergevoel, zo van "Zie de maan schijnt door de bomen", maar het borduurt relaxed, dus we prikken rustig door.
Lekker aan tafel met een kopje thee erbij... Klinkt wat meuterig misschien, maar zo voel ik me op dit moment ook.
 
On one of my yahoogroups we're working on this SAL. It's a Prairie Schooler pattern of the four seasons. This one is supposed to be spring, although I don't feel much spring when I look at it. But it's a pleasure stitching it, so I'll just stitch on....
 
Geen hexablommen update in het kader van One Flower Wednesday voor mij vandaag. Wel wat hexablommen gemaakt de afgelopen week, maar om ze telkens te showen terwijl ik hetzelfde soort stofjes gebruik, wordt wat eentonig. Máárrrr.... ik hoop vandaag of morgen aan de gang te gaan met het project dat ik met mijn bloemen voor ogen heb, dus wie weet: volgende week weer een hexablommenfoto??
 
No hexaflowers on my blog this week. I did make some new flowers, but because I'm using the same kind of fabrics all the time it's a bit boring to show the same kind of flowers every week. But.... I hope to start soon with the project I'm going to use my flowers for, so who knows: next week a new hexaflowerpicture on my blog??
 
Lees meer...   (4 reacties)
Niet geschoten is altijd mis, dus daarom heb ook ik een reactie achtergelaten bij de giveaway op Lila Tueller Designs. Wat een geweldige stoffen!
Mocht ik iets winnen dan ga ik ze zeker gebruiken voor de BOM van Little Miss Shabby.
Klik op de afbeelding voor de link naar de giveaway.
 
 
You don't win if you don't try, so that's why I also left a comment at the giveaway blog of Lila Tueller Designs. What a great design!
If she'd pick me I'm definitely going to use these fabrics to make the BOM at Little Miss Shabby.
Click on the image to go to the giveaway.
Lees meer...   (3 reacties)
Straks eerst maar eens een blogrondje maken om te kijken of "Zaterdag-Klosjesdag" nog leeft. Bij mij in ieder geval iets minder omdat ik het klosjesmaken achter de rug heb en mijn klosjeslap aan het quilten ben. Toch even een plaatje van hoe hij eruitziet ziet met de okergele randen erlangs. Ná het quilten komt er als laatste nog een donkerrode bies in de stof van de sashins omheen.
Het begin is er, maar erg snel gaat het niet. Vanavond moet ik hem maar weer eens op schoot nemen; best een makkelijk werkje voor bij de televisie. Weet nog niet of er iets van mijn (onze) gading op tv is, maar ik kan altijd een dvd van The Tudors gaan kijken. Heerlijk!
Nog steeds aan het lezen in Wolf Hall en deze serie gaat voor een groot deel over dezelfde personen, in dezelfde tijd, met dezelfde intriges. Helemaal spekkie naar m'n bekkie....
 
 
En verder?
Straks eerst wat boodschappen doen, daarna wellicht een beetje huishouden en verder ligt er dan nog allerlei leuks op me te wachten: borduurwerk, boeken, hexagonnetjes, haakwerk, breiwerk ...
Verveling? Wat is dat??
 
Fijn weekend allemaal!
Joke.
Lees meer...   (4 reacties)
 
Alle lezers van dit weblog
EEN HEEL GOED 2011 toegewenst!
 
***

 
Wanneer wij naar de Kringloop rijden om daar aan de achterkant wat overtollige huisraad te brengen, lopen we meestal daarna via de voordeur nog even naar binnen om wat rond te snuffelen. Dat snuffelen gebeurt dan hoofdzakelijk bij de boekenkasten, waar we bijna altijd wel weer iets vinden dat we de moeite van het meenemen waard vinden. (Alsof we niks meer te lezen hebben.....).
Gisteren bestond de buit uit 5 literaire juweeltjes die ik nog niet had en drie andere romans:
 
Lezen is en blijft zo'n heerlijke bezigheid!
Door een overdaad aan andere hobbies heb ik het afgelopen jaar 2010 veel te weinig gelezen naar mijn zin en ik ben absoluut van plan daar dit jaar verandering in te brengen. Dit is dan gelijk ook mijn énige goede voornemenvoor 2011!
 
Ik heb (weer) een paar mooie tabellen gemaakt, die ik dit komende jaar beter hoop te kunnen invullen dan in het afgelopen jaar het geval was. De klemtoon heb ik, evenals vorig jaar, gelegd op de Nog Te Lezen boeken uit eigen verzameling. En als ik dan zo verwoed boeken blijf kopen, is die stapel nog lang niet weggelezen ;-))
 
***
Lees meer...   (3 reacties)
Niet zo heel veel aan de hexablommen gedaan sinds de update van drie weken geleden. Vijf zijn er sinds die tijd bijgekomen. Nog steeds in dezelfde kleurstelling, dus veel variatie valt er in mijn bloemen niet te bespeuren...
 
I didn't work very much on the hexaflowers sinds my last update (three weeks ago!). Since that date I made only five more. And still using the same colours, so there isn't much variation to be seen....
 
 
Met restanten van deze zelfde stofjes maakte ik gisteren als werkje tussendoor een leuke boekenlegger. Hij is bijna klaar: alleen nog met een donkerrode knoop het leeslint erop vastzetten. Je ziet hem vandaag als rand onder dit logje.
 
With remainings of the same fabrics I made a nice bookmark yesterday. It's almost finished: I only have to attach the ribbon with a darkred button. Today you can see it as a border at the bottom of this log....
 
En nu? Ik maak de boekenlegger af en kruip dan lekker op de bank met mijn boek: "Wolf Hall" (mooi boek!) en een kop koffie met een appelbeignet!
 
And now? I'm going to finish the bookmark and after that I'll settle myself on the couch with my book: "Wolf Hall" (great book!), a cup of coffee and an apple fritter.
 
 
Lees meer...   (6 reacties)
 
 
 
Na een paar heel fijne Kerstdagen pakken we de (handwerk)draad weer op. Niet dat die de afgelopen dagen helemaal is blijven liggen hoor.
In de week vóór Kerstmis (lees: 2 dagen voor kerst) eerst met stoom en heet water het kerstkaartenkleed gebruiksklaar gemaakt. Hij is nog niet klaar, maar kon in elk geval opgehangen en in gebruik genomen worden. Als hij weer van de muur komt, wordt e.e.a. verder doorgequilt en gaan de lintjes, die nu met kleine veiligheidsspelden vastzitten, definitief vastgestikt worden. Misschien maak ik er er ook nog wel twee lussen extra aan... Hij is zo wel leuker geworden, vind ik zelf. (Hoe hij was kun je twee logjes terug zien.)
 
 
 
 
En voor werkje op de bank koos ik een Round Robin die al vanaf 2005 ligt te wachten. Toen deze RR terugkwam ontbrak er nog één huisje, omdat er iemand had afgehaakt. Dit laatste huisje ben ik nu zelf aan het borduren. Heel leuk werkje om te doen. Altijd zo leuk om te zien wat een verschil die stiksteken maken. Ik verheug me nu al op het maken van de stiksteekjes, want dan wordt het huisje pas echt een huisje...
Ook deze lap ga ik waarschijnlijk afmaken met bijpassende stofjes rondom en lussen aan de bovenkant. Denk ik...
Leuk straatje al he? Het totaalplaatje laat ik zien als hij helemaal af is.
Lees meer...   (3 reacties)
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Wat lees ik?
Ben nu aan het lezen:
 
 
 
  
 
De 15 boeken die ik het laatste las:
 
De Boekendief - Markus Zusak
Cop vs Killer - Simon de Waal
De garnalenpelster - Nilgün Yerli
HhhH - Laurent Binet
De blinde muur - Henning Mankell
Als de dood - Corine Hartman
Perfecte leugen - Emily Barr
De vijfde vrouw - Henning Mankell
Het pauperparadijs - Suzanna Jansen
De Cock en de wurger op zondag - Baantjer
Blauwe maandag - Nicci French
Vinexvrouwen - Naima El Bezaz
Een keukenmeidenroman - Kathryn Stockett
Boeman - Unni Lindell
Vaslav - Arthur Japin
 
 
Wil je mijn leesgedrag volgen?
Klik dan op onderstaand plaatje.


 
Hobbies van me die te maken hebben met boeken:
 
Ik verzamel:
- boekenweekgeschenken
- boekenleggers
- ansichtkaarten (maar dit laatste heeft natuurlijk niks met boeken te maken..... maar wel weer als het om kaarten gaat die iets met boeken en/of lezen te maken hebben.... en die spaar ik dus óók)
 
 

***
 

Mijn UFO's
 
 
Mijn AFFO's
vanaf 30-11-2010
 
X
 
Bezoekers (vanaf 29-06-09)

free counters

 
  
translation & contact
 
 
 
   
Swaps & SALs
 
 
Little houses from scrap
 
 
Flowers made: 94
Pieced together: 37
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl